Οι υποχρεωτικές αναλύσεις:
Ένα κανονιστικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ρυθμίζει τις αναλύσεις των ελαιολάδων: κάντε κλικ εδώ
Ένα ελαιόλαδο πρέπει να πληροί έναν ορισμένο αριθμό φυσικοχημικών παραμέτρων για να επιτρέπεται η σήμανση ως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ, ΠΑΡΘΕΝΟ ή ΛΑΜΠΑΝΤΙΚΟ (ακατάλληλο για κατανάλωση στην ΕΕ).
Ο κανονισμός 2568/91 της 11ης Ιουλίου 1991, που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, παρέχει τα κριτήρια που πρέπει να τηρούνται (βλ. διάγραμμα παρακάτω).
Το εργαστήριο LAHN προσφέρει τις συνήθεις αναλύσεις για τα ελαιόλαδα: δείκτης οξέος, δείκτης υπεροξειδίου, μέτρηση UVK (K270 – K232). Ένα ελαιόλαδο που χαρακτηρίζεται ως «λαμπαντίκο» είναι ακατάλληλο για κατανάλωση στην ΕΕ. Προορίζεται για λάμπες λαδιού, γι' αυτό και ο χαρακτηρισμός «λαμπαντίκο».
Οι αναλύσεις K232 ΚΑΙ K270
Αυτές οι φυσικοχημικές μετρήσεις είναι αποκαλυπτικές της καλής συντήρησης των ελαιολάδων.
Διαχειριζόμαστε τα δεδομένα πελατών που μας εμπιστεύονται για ανάκτηση δεδομένων, ανακατασκευές ή αναλύσεις IT-forensics με προσοχή και αυστηρή εμπιστευτικότητα.
Πολύ γρήγορα μπορεί να προκύψει η σοβαρή κατάσταση: τα δεδομένα διαγράφονται κατά λάθος ή χάνονται λόγω σφαλμάτων υλικού ή λογισμικού. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται προσοχή: κάθε κλικ μπορεί να είναι ένα πάρα πολύ. Είναι καλύτερο να απευθυνθείτε νωρίς σε έναν επαγγελματία ανάκτησης δεδομένων.
Στην IGOS συνεργαζόμαστε σε αυτή την περίπτωση με αξιόπιστους συνεργάτες ή καινοτόμες διαδικασίες ανάκτησης που αποκαθιστούν διαγραμμένα δεδομένα ή επισκευάζουν κατεστραμμένους σκληρούς δίσκους.
Διαχειριζόμαστε τα δεδομένα πελατών που μας εμπιστεύονται για ανάκτηση δεδομένων, ανακατασκευές ή αναλύσεις IT-forensics με προσοχή και αυστηρή εμπιστευτικότητα. Μπορείτε να βασιστείτε στη συμμόρφωση με τον κανονισμό ΕΕ-Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και τον νέο νόμο BDSG (2018).
Παρέχει λεπτομερή ανάλυση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από την παραγωγή των προϊόντων σας. Αυτό σας βοηθά να κατανοήσετε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της διαδικασίας παραγωγής σας και να προσδιορίσετε περιοχές όπου απαιτούνται αλλαγές για τη μείωση των εκπομπών.